fbpx
loopbaancoach noloc zoetermeer

‘Iedere dag ontmoet ik medewerkers die een gebrek aan werkplezier ervaren. Ze worden zich ervan bewust dat ze geen voldoening meer uit hun werk halen en verlangen naar een nieuwe stip aan de horizon. Hoe kunnen ze veranderen? 

Ik concludeer dat het voor velen, op cruciale momenten in hun loopbaan, lastig is om sturing te geven aan hun carrière. Het is soms zelfs een worsteling. Of het nu gaat om dreigend baanverlies of omdat er sprake is van onvrede over werksituaties. In beide gevallen is het verstandig om tijdig stil te staan bij je eigen ontwikkeling en wensen voor je verdere loopbaan te concretiseren.

Wanneer je een eigen koers weet uit te stippelen, stelt dat je in staat om regie te nemen en te doen wat het best bij je past. Het hebben van perspectief geeft energie en vertrouwen; daar werk ik met jou naartoe. Aan het einde van het traject is er een concreet doel, inclusief tijdspad.’

Aanpak

Mijn werkwijze is pragmatisch, betrokken en slagvaardig. Dit alles met oog voor het individu, de omstandigheden en het doel. Ik gebruik diverse instrumenten en methodieken, welke ik afstem op de vraag en mijn cliënt.

In een traject werk ik met cliënten naar een concreet perspectief of resultaat en ik stimuleer het nemen van stappen. 

Visie

Ik geloof in het belang van zelfsturing en regie-nemen. Het draagt bij aan de wijze waarop je mee kan bewegen met de veranderende wereld waarin we werken.

De meest essentiële loopbaanvaardigheid waarover we nu moeten beschikken is een flexibele, meer op jezelf georiënteerde, authentieke kijk op je eigen ontwikkeling en loopbaan.

Waarom koers bepalen?

Zoals je al hebt gelezen geloof ik in regie nemen, je eigen pad kiezen, sturing geven aan je eigen loopbaan. Dat kan alleen als je weet wat je richting is. Dat stuurt een heel stuk makkelijker.

Dat heb ik bij veel van mijn cliënten gezien en het heeft ze ook vertrouwen gegeven in het vervolg van hun loopbaan. Ik heb het zelf ook meerdere keren ervaren. Als je zelf je eigen weg kiest en het avontuur durft aan te gaan, dan komt dat leuke werk ècht op je pad.

Gaat koers bepalen vanzelf? Nee, dat zeker niet. Koers bepalen is best hard werken. En je zal hier en daar ook teleurgesteld worden. Maar wat je er in investeert, betaalt zich op een dag ook uit.

We hebben vaak talloze redenen om voor het vertrouwde te kiezen. Allemaal hele plausibele redenen. Maar misschien is er 1 hele goede reden om juist dat vertrouwde achter je te laten…..

Wat is jouw reden?

 

Certificeringen & lidmaatschappen

Ik ben lid van het Noloc, een beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Ieder jaar bezoek ik het Noloc Loopbaancongres voor inspiratie, nieuwe inzichten en om vakgenoten te ontmoeten. Daarnaast ben ik door het Career Management Institute gecertificeerd. Dat betekent dat ik de titel RL (register loopbaanprofessional) mag voeren. Door een onafhankelijke commissie van het CMI word ik iedere 4 jaar getoetst op mijn vakkennis, professionaliteit, houding en ontwikkeling. In totaal zijn er zo’n 500 vakgenoten die deze titel dragen.

 

Waarom zou je een gecertificeerde coach inschakelen?

Het beroep coach is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich als zodanig kan presenteren. Voor iemand met een loopbaanvraag is het belangrijk om te weten wat hij of zij kan verwachten van een coach en hoe de coaches onderling verschillen. Ook in kwaliteit, ontwikkeling, specialiteit, houding en professionaliteit.

In 2012 heb ik me gecertificeerd voor het persoonlijkheidsinstrument MBTI, Myers Briggs Type Indicator. Ik ben bevoegd om de STEP II vragenlijst en rapporten te gebruiken. Hiermee onderzoek ik werkvoorkeuren en persoonlijkheidskenmerken, waaronder kwaliteiten, talenten en valkuilen.

Drijfveren, weerstand en omgevingsindicatoren onderzoek ik met behulp van het gevalideerde instrument van Intodrives. Deze vragenlijst weet op een treffende manier bloot te leggen wat je motiveert en in beweging brengt.

Bij meer stressgerelateerde vragen, gebruik ik de vragenlijst van CSR centrum waarmee ik het stressniveau, de stresstriggers en het hersteltekort in kaart kan brengen. Dat maakt een effectieve aanpak en goed advies naar medewerker en werkgever mogelijk.

Relevante opleidingen

 • Post hbo loopbaancoaching
 • Stress en burn-out coaching
 • Koersonderzoek technieken (Hoogendijk)
 • Oplossingsgerichte loopbaanbegeleiding
 • Time management
 • Toegepaste psychologie
 • Gezondheidspsychologie
 • NLP
 • Transactionele analyse (TA)
 • Werkgeluk deskundige
 • Post hbo HRD
 • Uitzenden en detacheren:        abu wet- en regelgeving en vestigingsmanagement
 • MBTI Step I & II
 • MBTI advanced coaching
 • Certificering Intodrives
 • Trainingsacteren
 • Outdoor life coaching
 • Managementvaardigheden
 • Callcenter management
 • Beter in balans

Ervaring 

Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als professioneel loopbaancoach. In die periode heb ik jaarlijks zo’n 120 cliënten, dus inmiddels ruim 1200 medewerkers begeleid bij het bepalen van hun koers, het vinden van een baan en het ontdekken van talenten, waarden of hun missie. Ook hebben ze meer zicht gekregen in hun eigen ontwikkelpunten.

Na het traject waren ze weer in staat om regie te nemen over hun eigen loopbaan. De meesten sturen me na een paar maanden nog eens een update en ze blijken dan meer werkplezier, meer energie en ook meer persoonlijke en professionele groei te ervaren.

Mijn ervaring in de werving & selectie is waardevol gebleken voor clienten die de arbeidsmarkt willen betreden.

Vrije tijd

In de vroege ochtend of na mijn werk kan je me tegen komen in het zwembad, bij een bootcamples of op de racefiets. Ik ben graag buiten. Zo zorg ik voor mijn eigen balans.

Ik vind het heerlijk om door een stad te slenteren of juist uit te waaien op het strand. Koken is niet echt m’n passie, maar ik hou wel van gezond en goed eten. Je zou me een bewuste eter kunnen noemen. Mijn vakanties zijn semi-actief. Hoewel ik heel graag de omgeving verken, kan ik ook prima een dag lezend in de zon liggen.

Ik prijs me rijk met een leuke (ook ondernemende) man, langdurige vriendschappen en een heerlijke sportieve vriendinnengroep waarmee ik jaarlijks een sportief weekend beleef.

Waar ik thuis ben

Ik ben geboren en getogen in Zoetermeer. Ook heb ik met veel plezier een aantal jaar in Den Haag gewoond. Tussen mijn 30ste en mijn 40ste was Amersfoort mijn woonplaats. Hoewel dat deel van het land heel mooi is, ben ik toch blij weer in mijn vertrouwde omgeving terug te zijn. Ergens weg zijn, betekent soms ook dat je beter weet waar je echt thuis bent.

Waar ik trots op ben

Ik ben trots op het feit dat ik meerdere keren in mijn loopbaan het roer om heb durven gooien. Het heeft me hoop, kracht, rust en vertrouwen gegeven en het heeft me zo veel mooie ervaringen gebracht, waar ik nu de vruchten van pluk. Gehoor geven aan dat gevoel van onvrede en onrust, is erg belangrijk! Je hebt er zelf invloed op.

Mircokrediet

Sinds 2007 maak ik onderdeel uit van Kiva, een organisatie die microkredieten mogelijk maakt voor kleine ondernemers over de hele wereld. Samen met anderen heb ik inmiddels 36 vrouwen in ontwikkelingsgebieden geholpen om hun bedrijf uit te breiden, te moderniseren of soms zelfs te redden. Het is voor mij een kleine moeite en de impact is vaak enorm.

Bucketlist

Eigenlijk ben ik niet zo van een bucketlist. Maar wensen heb ik wel. Zo zou ik dolgraag nog een keer voor langere tijd naar Australië gaan. Gelukkig kan ik ook zeggen dat ik al veel wensen van mijn bucketlist heb kunnen wegstrepen. Bijvoorbeeld de concerten van de Rolling Stones, reizen door de USA, en het behalen van een aantal sportieve prestaties.

*

Levenservaring

Ieder huisje heeft z’n kruisje. Ook ik heb minder leuke levenservaringen. Zo heb ik ooit een paar maanden thuis gezeten met burnoutklachten, ik heb werk gehad wat totaal niet bij me paste en ik heb me wel eens bij het UWV moeten melden om een WW-uitkering aan te vragen. Tevens is het hebben van een goede gezondheid voor mij geen vanzelfsprekendheid.

Mijn eerste baan

Ik ben mijn loopbaan begonnen in een cd-winkel. Een weekendbaantje waar ik met veel plezier op terugkijk. Niet alleen leerde ik muziekgenres waarderen die ik niet kende, ik verzamelde in die tijd ook een flinke collectie cd’s. Het werk in de detailhandel heeft me wel gevormd en ik heb er dierbare vrienden aan overgehouden.

‘Your mind must arrive at your destination before your life does’

Workshop Wat wil ik? [online]

Neem gratis deel aan de workshop 'Wat wil ik?' en zet eerste belangriike stappen naar meer werkplezier, voldoening en motivatie. Tijdens de workshop ontdek je meer over:

- Je talenten

- Je motivatie

- Je drijfveren

- Je werkwensen

De online workshop duurt een uur en je ontvangt vooraf een voorbereidende opdracht.

Je hebt je succesvol aangemeld en krijgt een e-mail met een voorbereidende opdracht.