20. december 2019
Tegenover mij zit een frisse, jonge meid van 24 jaar. Ze heeft zich bij mij gemeld omdat ze hulp wil bij het solliciteren. Voordat we aan de slag gaan, vind ik het belangrijk om eerst even kennis te maken en te horen wat er speelt. Ze heeft me haar cv al eerder toegestuurd en daar trof ik iets opmerkelijks aan. Ik vroeg haar ernaar: 'wat maakt dat je ................'

29. november 2019
Gedurende lange tijd heeft deze medewerker gepresteerd op de top van zijn of haar kunnen. Misschien was het niet bewust, maar het leven deze medewerker draaide een flink poos om trainen en presteren en deed dat met een flinke dosis discipline en wilskracht. Er zijn in die tijd flink wat PR's gesneuveld en als er een podium was geweest, dan had deze medewerker er zeker op gestaan met een glimmende medaille om de nek.

22. november 2019
Werk is leuk zolang het goed gaat. Je kan je ontwikkelen, bereikt mooie resultaten en je bevindt je in het prettig gezelschap van bevlogen collega's. Maar na een aantal jaar verandert er wat. Misschien dat er in de cultuur van het bedrijf iets wijzigt. Wellicht zijn bepaalde resultaten niet meer zo belangrijk. Dan verlies je langzaam maar zeker je motivatie. Dit is een geleidelijk proces. Maar op een dag wordt je wakker en is je werkplezier ver te zoeken.

20. augustus 2018
Ja, ik raad deze boeken wel eens aan. Ze staan ook niet voor niks in mijn kast. Ik heb zelfs boeken die vrijwel niet terugkomen in mijn kast, omdat ze van client naar client gaan. Deze boeken ondersteunen het individuele coachtraject en gaan vaak dieper in op de methode of het instrument wat ik in het traject gebruik. Dat helpt enorm bij het proces van bewustwording. Welk boek las jij onlangs?
02. augustus 2018
Met welk gevoel ben jij de zomer in gegaan? Waar wil je afscheid van nemen? Wat moet anders? Neem je slechts 1 ding voor. Als je dat drie maanden weet vol te houden, is de kans heel groot dat je het in een gewoonte weet om te zetten. Wil je veranderingen in je baan? Dan is is het slim om daar nu een plan voor te maken.

16. juli 2018
Nadat ik brandstof heb getankt, stap ik het tankstation binnen. Het duurt even voor ik kan afrekenen. Ik kijk naar het tafereel voor me en naar Marcel, de medewerker, in het bijzonder. Plotseling besef ik me, deze man werkt hier al een eeuwigheid.... misschien wel 30 jaar. Als ik aan de beurt ben, deel ik mijn gedachte met hem. Hij kijkt me aan en lijkt zelfs een beetje verward. Ja, zegt hij, al 31 jaar om precies te zijn!

29. april 2018
Na lang wachten is er duidelijkheid. De reorganisatie is een feit. De volgende. Iedereen dacht dat het nu toch wel klaar was. Maar nee, nu is jouw afdeling aan de beurt. ‘Houdt het dan nooit op?’ roepen collega’s verontwaardigd. Je hebt er geen boodschap meer aan. Deze keer ben jij de dupe.

27. november 2017
Het beoordelingsgesprek; hik je er ieder jaar tegen aan? Vijf vragen en een essentieel tip die je helpen om het gesprek dit jaar van nut te laten zijn.

20. november 2017
Misschien ken je het gevoel wel. Je bent een paar jaar geleden in je huidige functie gerold. Wellicht heb je er zelfs veel moeite voor moeten doen. Maar nu je het een poosje doet, bekruipt je het gevoel dat je eigenlijk iets anders wil. Dit gevoel heb je eigenlijk al te lang. Je twijfelt waar je goed aan doet. Je weet wat je hebt en dat is ook wel wat waard. Toch? Maar ja, dat knagende gevoel wordt steeds dominanter. Er moet eigenlijk wel iets gaan veranderen binnenkort. Maar hoe?
07. november 2017
Ik begeef me in alle vroegte naar mijn werk. Ook al vind ik mijn werk heel leuk, ik heb eigenlijk te veel werk op mijn bordje liggen. De lunch schiet er vaak bij in en echte successen zijn er wat mij betreft te weinig. Ik maak lange dagen. Soms moet ik me aan het einde van de dag nog haasten om op tijd bij de supermarkt te zijn voor de boodschappen voor het avondeten. Ik heb lichamelijk klachten die maar niet weg gaan. Op een dag sta ik voor mijn voordeur....

Meer weergeven