fbpx
loopbaancoach koers bepalen

Mijn werk inspireert me regelmatig tot het schrijven van een blog. In mijn blogs sta ik stil bij vragen die mij worden gesteld, bij dingen die me opvallen en bij ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ik geef tips en advies, probeer aan te zetten tot actie en hoop de lezer te verleiden om bewust om te gaan met zijn of haar loopbaan en inzetbaarheid.

Werk vinden dat beter bij me past: 10 tips.

Werk vinden dat beter bij me past: 10 tips.

Waarom ben ik niet tevreden met het werk wat ik doe? Als werkplezier afneemt, onvrede toeneemt, dan is het tijd om te ontdekken wat je volgende loopbaanstap is. In mijn coachpraktijk is dat wat ik iedere dag weer doe met iedereen die een beroep op mij doet. Ik noem dat Koers bepalen. Om je eigen vraag goed te begrijpen, geef ik je graag wat inzicht in ‘werk’. Wil je jouw vraag verklaren? Wil je antwoorden? Lees mijn blog over werk, werkplezier, zingeving, duurzame inzetbaarheid en de 10 tips.

Lees meer
Nut en noodzaak van jouw cheerleaders

Nut en noodzaak van jouw cheerleaders

Hoe gaat het met je? Kan je een beetje wennen aan je nieuwe ritme? Je zal je werk en collega’s wel missen. Het is belangrijk hè, dat je wel een ritme houdt. En dat je actief blijft. Niet te lang achter de geraniums gaan zitten, hoor. Dat is niet goed voor je. Ik zie af en toe wel leuke vacatures voorbij komen voor je. Zal ik ze naar je doorsturen? Alle beetjes helpen, denk ik dan maar. Hoe gaat het eigenlijk met ……

Lees meer
De medewerker met burn-out is een topsporter

De medewerker met burn-out is een topsporter

Gedurende lange tijd heeft deze medewerker gepresteerd op de top van zijn of haar kunnen. Misschien was het niet bewust, maar het leven deze medewerker draaide een flink poos om trainen en presteren en deed dat met een flinke dosis discipline en wilskracht. Er zijn in die tijd flink wat PR’s gesneuveld en als er een podium was geweest, dan had ……

Lees meer
Waar zou jij de moed voor willen hebben?

Waar zou jij de moed voor willen hebben?

Werk is leuk zolang het goed gaat. Je kan je ontwikkelen, bereikt mooie resultaten en je bevindt je in het prettig gezelschap van bevlogen collega’s. Maar na een aantal jaar verandert er wat. Misschien dat er in de cultuur van het bedrijf iets wijzigt. Wellicht zijn bepaalde resultaten niet meer zo belangrijk. Dan verlies je langzaam maar zeker …..

Lees meer
Ik ga op reis en neem mee: een zelfhulpboek

Ik ga op reis en neem mee: een zelfhulpboek

‘Manon, heb je nog een boekentip voor me?’. Bedoel je een boek om tijdens je vakantie lekker bij te kunnen ontspannen, opper ik mijn cliënt plagend. Ik vraag natuurlijk naar de bekende weg. Ze bedoelt, kijkend naar mijn boekenkast, zo’n boek waarmee je tot inzichten kan komen en verandering in je situatie kan aanbrengen. Een zelfhulpboek. Tijdens de vakantie is er …..

Lees meer
De waarde van een vertrouwd gezicht

De waarde van een vertrouwd gezicht

Nadat ik brandstof heb getankt, stap ik het tankstation binnen. Het duurt even voor ik kan afrekenen. Ik kijk naar het tafereel voor me en naar Marcel, de medewerker, in het bijzonder. Plotseling besef ik me, deze man werkt hier al een eeuwigheid…. misschien wel 30 jaar. Als ik aan de beurt ben, deel ik mijn gedachte met hem. Hij kijkt me aan en ….

Lees meer
Liever even werkloos? Dat kan ècht niet. Of wel?

Liever even werkloos? Dat kan ècht niet. Of wel?

Na lang wachten is er duidelijkheid. De reorganisatie is een feit. De volgende. Iedereen dacht dat het nu toch wel klaar was. Maar nee, nu is jouw afdeling aan de beurt. ‘Houdt het dan nooit op?’ roepen collega’s verontwaardigd. Je hebt er geen boodschap meer aan. Deze keer ben jij de dupe. Nog een paar weken ….

Lees meer
Stress? Bepaal je stenen, je kiezels en het zand

Stress? Bepaal je stenen, je kiezels en het zand

Ik begeef me in alle vroegte naar mijn werk. Ook al vind ik mijn werk heel leuk, ik heb eigenlijk te veel werk op mijn bordje liggen. De lunch schiet er vaak bij in en echte successen zijn er wat mij betreft te weinig. Ik maak lange dagen. Soms moet ik me aan het einde van de dag nog haasten om op tijd bij de supermarkt te zijn voor de boodschappen voor het avondeten. Ik heb lichamelijk klachten die …..

Lees meer
Waar wacht je nog op?

Waar wacht je nog op?

Dagelijks spreek ik mensen over werk en loopbaankeuzes. Met name het maken van keuzes en het nemen van de bijbehorende beslissing, houdt menig medewerker bezig. Want hoe weet je nou waar je goed aan doet? Wanneer moet je ….

Lees meer
Buiten ben ik toch niks waard!

Buiten ben ik toch niks waard!

Ik spreek vrijwel dagelijks medewerkers van organisaties die vermoeden, of soms al zeker weten, dat ze hun baan op termijn zullen verliezen. Als je dit hebt meegemaakt, weet je vast wel hoe dat voelt. Onzekerheid steekt de kop op. Naast boosheid, verdriet of grote teleurstelling. Onzekerheid over de toekomst. Want wie zit er nog op je te wachten? ….

Lees meer

Week van de loopbaan

13 t/m 17 september 2021

Neem gedurende de Week van de Loopbaan kosteloos deel aan de online workshop 'Wat wil ik? en zet eerste, belangrijke stappen naar meer werkplezier, persoonlijke ontwikkeling en inzicht in jouw motivatie.

Je hebt je succesvol aangemeld en krijgt een e-mail met inschrijfmogelijkheden