fbpx
Heel bewust heb ik ontslag genomen bij mijn oude werkgever waar ik 30 jaar heb gewerkt. Ik was hard toe aan iets nieuws, iets anders. Maar wat? Ik kwam er niet uit en besloot een loopbaancoach te zoeken die mij kon helpen met deze zoektocht. Ik heb voor  Manon gekozen vanwege haar pragmatische aanpak zoals zij zelf aangeeft op haar site. Dit bleek een heel goede keus! Ik heb veel geleerd tijdens onze gesprekken; over mezelf, over brieven schrijven en je cv up to date maken en over wat voor mij belangrijk is in een baan. Vandaar dat ik die keer dat ik al na 1 gesprek de baan aangeboden kreeg deze durfde terug te geven. De baan was leuk maar de organisatie voelde voor mij niet prettig en ik had nu het vertrouwen dat ik met alles wat ik van Manon geleerd had, naar dit gevoel moest luisteren en er echt wel iets anders, leukers, beter passend op mijn pad zou komen.
En dat klopte! Ik heb inmiddels een baan gevonden die helemaal bij mij past, zowel qua organisatie als werkzaamheden en zelfs de omvang en de arbeidsvoorwaarden. Kortom, ik ben superblij en trots! Trots omdat ik zo vaak uitgenodigd werd, met jouw hulp Manon, heel goede brieven heb geleerd te schrijven, de moed nooit heb laten zakken en dat alle ‘moeite’ zich nu uitbetaald in deze leuke functie.
Manon, nogmaals bedankt voor al je ‘wijze lessen’ en voor het (altijd zo vlot) blijven beantwoorden van mijn e-mailtjes met allerlei vragen. Ik heb veel bij je en van je geleerd.
Monique

afdelingssecretaresse

Manon kwam op mijn (loopbaan)pad toen ik in een roerige werksituatie zat. Met haar mensgerichte aanpak, betrokkenheid, creativiteit en humor heeft zij mij geholpen een nieuwe blik op mijn mogelijkheden binnen mijn vakgebied te creëren.

Ze is een goed mens. Ik denk én kijk nog vaak naar haar tips terug en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Dieder

Business consultant, lean coach

Afgelopen jaar heb ik een loopbaantraject bij Manon gevolgd. Vanaf het eerste moment voelde ik me bij Manon op mijn gemak en gezien. Door middel van verschillende methodieken, aansluitend bij mijn traject, hielp ze me om tot nieuwe inzichten en een heldere conclusie te komen.  Mijn loopbaantraject heeft mij een duidelijke focus gegeven en concrete handvatten om nu mee aan de slag te kunnen. Ben je op zoek naar richting in je loopbaan, dan is Manon Erich zeker een aanrader. 

Hannah

Coordinator Welzijn

Naast dat ze goede begeleiding bood, was Manon ook een fijne gesprekspartner waar het mee klikte en waar ik ook mee kon praten over (de wat meer persoonlijke) dingen die niet persé met werk te maken hebben, maar wel invloed hebben op het proces van een nieuwe baan vinden.

Nogmaals heel erg bedankt voor de begeleiding, ik heb er veel aan gehad en ben uiteindelijk toch op de plek gekomen die ik al jaren wilde!

Ruben

Phd-student

Manon heeft mij onwijs goed geholpen met het in kaart brengen van mijn loopbaan. Vragen als “wat is mijn volgende stap?”, “wat zijn mijn talenten?” en “wat vind ik eigenlijk leuk?” pakt zij op een leuke maar vooral ook doeltreffende manier aan. Door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en de marktkennis te hebben heeft ze mij erg geholpen. Ze is positief, eerlijk en geeft je een veilig gevoel. Ik beveel Manon van harte aan!

Dheeraj

Contractmanager

Manon heeft in mijn zoektocht naar een nieuwe baan heel veel betekent. Het is vooral haar persoonlijke benadering, oprechte interesse, het doorgronden van wie je bent en wat je drijft als mens dat haar zo waardevol maakt als coach. Ze houdt je een spiegel voor en doet dat oprecht, begaan en positief kritisch. Manon laat je de urgentie voelen om aan de slag te gaan, is inspirerend en heeft veel kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het heeft ertoe geleid dat ik het vertrouwen en de motivatie heb gekregen om buiten mijn comfort zone te stappen en open te staan voor nieuwe uitdagingen.

Vildan

Manager Financiele diensten

Ik heb Manon leren kennen als een daadkrachtig en mensgerichte coach. Manon heeft mij geholpen om focus aan te brengen in mijn kwaliteiten en hoe deze in te zetten op de arbeidsmarkt. In de persoonlijke gesprekken zorgt ze voor verbinding en zet ze de juiste vaardigheden en interventies in. Hierdoor ontstaat er ruimte om wederzijds kritisch en openhartig te zijn, wat resulteert in voortgang en resultaat.

Erik

Facilitair manager

Ik heb Manon leren kennen als mijn werkcoach bij het UWV. Helaas kwam ik vorig jaar zonder baan te zitten en bleek het, ondanks mijn ervaring, niet mee te vallen om een baan te vinden. Manon heeft mij geholpen en gestimuleerd om op verschillende manieren te blijven solliciteren. Mede door haar positiviteit, inlevingsvermogen en betrokkenheid heb ik de moed niet opgegeven. Dat is in mijn ogen pas coachen!! Inmiddels heb ik een baan gevonden en ik wil Manon dan ook hartelijk bedanken voor haar geweldige support. Het hoort bij je werk, maar je moet het ook maar kunnen en dat kan ze zeker.

Mirjam

Productiemanager

Manon heeft mij zeer goed begeleid naar een nieuwe baan. De stap om loopbaanadvies te vragen was lastig. Ik ben nog jong en ik had voor mij gevoel een aantal verkeerde keuze gemaakt maar geen hulp nodig. Op aanrader van familie ben ik eens gaan praten met Manon. Ze luisterde en stelde goede vragen. Manon zetten mij aan het denken. Ze legde mij een spiegel voor. Tegelijkertijd gaf ze mij houvast en methodes die bij mij paste. Daarmee kon ik een beslissing nemen. Ik ben door Manon in staat geweest beter beredeneerde keuzes te maken. Dat heeft mij geholpen om uit verschillende baanaanbiedingen die volgde de juiste te kiezen. 

Bjarne

Software consultant

Ik kan Manon van harte aanbevelen als loopbaancoach. Zij is heel professioneel en betrokken, kan goed luisteren en houdt je waar nodig een spiegel voor. Daarnaast heeft ze veel kennis over het functioneren van de arbeidsmarkt en ze weet haar kennis heel goed over te brengen tijdens leerzame workshops. Maar het allerbelangrijkste is haar persoonlijke benadering. Zij voelt mensen aan en heeft mij in een moeilijke periode de begeleiding gegeven die ik nodig had in mijn (succesvolle) zoektocht naar een nieuwe baan.

Erwin

Financial Controller

In de afgelopen maanden heb ik inzicht gekregen in mijn krachten, valkuilen en talenten. Mijn zelfbeeld is grotendeels bevestigd maar ook aangevuld met nieuwe inzichten. Mijn zelfvertrouwen heb ik teruggewonnen, ik werk (weer) vanuit eigen kracht. De ondersteuning van jou, het luisterend oor, de kritische vragen die je stelde en je geduld hebben me daarbij geholpen. Ik voelde me gekend in wie ik ben, wie ik kan worden en voelde me bovenal gerespecteerd. Dank voor je hulp de afgelopen maanden, het heeft mij veel inzichten gebracht en ik heb steun ervaren in een lastige periode in mijn loopbaan. Ik kan weer vooruit kijken.

Ankie

Adviseur zorg

Manon is een enthousiast en gedreven persoon, die serieus met haar vak bezig is. Ze luistert naar haar cliënt, en is in staat snel de essentie van een verhaal te ontwaren. Ze denkt mee, en draagt constructieve ideeën en adviezen aan. Naast een luisterend oor en een vlotte babbel gebruikt ze instrumenten als tests, spelletjes, boeken en sites om tot een antwoord op de vraag van haar cliënt te komen. Regelmatig komen conclusies hieruit later in het traject weer ter sprake. Hierdoor blijft het traject dynamisch, en wordt een vraagstuk regelmatig vanuit een andere invalshoek bekeken. Ik heb de samenwerking als prettig, leerzaam en nuttig ervaren.

Lilian

Management assistent

Manon heeft op vrijwillige basis mij begeleid in de zoektocht naar een baan in deze “uitdagende” tijd. Ze heeft een geheel eigen aanpak die ze aanpast aan de persoon. Door haar scherpzinnige vragen en positieve aanpak heb ik een helder inzicht in mijn mogelijkheden gekregen. Dit stimuleerde mij om me te richten op wat ik echt wilde doen. Na 2 maanden begeleiding heb ik de baan gevonden waar ik haast niet van had durven dromen! Dankjewel voor je hulp de afgelopen maanden, ik heb het als heel waardevol ervaren!

Liza

HRM adviseur

Ik zocht een loopbaancoach met een gedegen recruiters achtergrond om mij enerzijds te helpen met het inzichtelijk krijgen van mijn kracht en drijfveren, maar vooral daarnaast wegwijs te maken op de arbeidsmarkt. Deze heb ik gevonden in de persoon van Manon. De fysieke afstand tussen ons (Friesland vs Z-Holland) was spannend, maar door een welwillende actieve aanpak van ons allebei heeft dit heel goed gewerkt. Zowel telefonisch als via mail en een aantal keren fysiek halverwege het land was Manon in staat om mijn zoektocht, die ik zelf in eerste instantie niet scherp had, vorm te geven. Manon zette mij aan het denken door de goede vragen te stellen en gerichte opdrachten te geven.

Het traject met Manon heeft mij inzicht gegeven in mijn kwaliteiten en interesses. Vanuit daar heeft Manon mij gecoacht in het maken van een goede CV en LinkedIn profiel. Niet door mij het werk uit handen te nemen, maar door mij aan te moedigen dit zelf in stapjes te vervolmaken. Waardoor het resultaat ook echt van mij is.

Ik heb Manon ervaren als een echte professional die haar werk goed op orde heeft. Manon zit kort op de bal, reageert vlot op mails/voicemails, wat de voortgang ten goede komt. Voor mij is het een waardevolle samenwerking geweest, die mij enorm heeft verrijkt.

Gre

Manager

Deze week heb ik het eindgesprek gehad met loopbaancoach Manon Erich. Ik had haar benaderd met de eenvoudige vraag of we eens samen naar mijn cv konden kijken. Het is uiteindelijk een volledig en waardevol loopbaantraject geworden. Dankzij haar professionele en gestructureerde aanpak, prikkelende vragen, nuchtere en oprechte benadering heb ik meer inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, wat ik nodig heb in een werkomgeving om goed tot mijn recht te komen en waar mijn ambities liggen. En ja, ook mijn cv heeft een nieuwe frisse lay-out en aangepaste inhoud gekregen. Ik gun iedereen met loopbaanvraagstukken een traject met Manon!

Laura

HR adviseur Diversiteit & Inclusie

Manon kwam op mijn (loopbaan)pad toen ik in een roerige werksituatie zat. Met haar mensgerichte aanpak, betrokkenheid, creativiteit en humor heeft zij mij geholpen een nieuwe blik op mijn mogelijkheden binnen mijn vakgebied te creëren. Ze is een goed mens. Ik denk én kijk nog vaak naar haar tips terug en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Maartje

AIOS

Ik gun iedereen een coach als Manon! Omdat ik graag de regie houd over mijn loopbaan wilde ik een loopbaancoach inschakelen om te komen tot een concreet a,b,c-plan. Ze is positief, nuchter, heeft humor en stelt de juiste vragen. Ik keek uit naar elke sessie. Ik ben erg tevreden over de concreetheid van mijn plan inclusief acties. Daarnaast heb ik inzichten gekregen die me ook helpen in mijn huidige functie. Het geeft zelfvertrouwen om te weten wat ik wil, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Manon heeft een grote bijdrage geleverd aan dit inzicht.

Anita

Manager Financiele diensten

Manon is in staat belemmeringen te doorgronden en in gesprekken maakt ze je meer bewust van motiverende elementen en hoe deze zich verhouden tot je huidige werk. Deze kenmerken voor coaching van Manon spraken mij direct aan in haar profiel. En uit eigen ervaring kan ik beamen dat die kenmerken helemaal kloppen. Manon heeft mij geholpen (zelf zegt ze hierover:’ je doet het zelf’) om richting te geven aan mijn loopbaan vraag/wens. De gesprekken met haar heb ik als heel positief, prettig, open en ontspannen ervaren. Het heeft mij geholpen in mijn keuze als zelfstandig ondernemer te starten!’

Ingrid

Commercieel binnendienstmedewerkster

Manon heeft mij zeer goed geholpen bij mijn vragen: ‘wat wil ik voor volgende stap maken?’ en ‘hoe kom ik daar?’. De interventies die zij heeft ingezet sloten goed aan op mij als persoon. Ik heb de voorkeur voor het nemen van beslissingen op basis van logica en minder op gevoel. De ingezette interventies vormden een goede balans om met het hoofd en hart bezig te zijn. De gesprekken die we voerden waren heel open en ik durfde me kwetsbaar op te stellen.

Cindy

Manager bedrijfsprocessen

Met haar ‘niet standaard’ aanpak heeft Manon mij geholpen om inzicht te krijgen in mijn eigen wensen en drijfveren, waarmee ik gerichter kon zoeken en duidelijkere keuzes kon maken. Daarnaast is zij gewoon een leuk persoon die zorgt voor een open sfeer tijdens de gesprekken.

Erwin

Development manager

Ik heb Manon leren kennen als een betrokken en meedenkend persoonlijk loopbaanadviseur. Door goed te luisteren en door te vragen tijdens onze gesprekken is Manon er in geslaagd om snel een goed persoonlijk loopbaanadvies (persoonlijke begeleiding en workshops) voor mij op te stellen. Het volgen van de afgesproken workshops heeft mij zeer geholpen in het vaststellen en verwoorden van mijn persoonlijke loopbaan doelstellingen.

Gerke

Manager Telecom